Sosyal Medya

Güncel

Yüzde 49’a şaşırdım

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin %49 oy oranını yakalamasına şaşırdığını söyledi. Partisindeki oy artışını samimiyete, istikrara ve AKP’siz bir siyasi geleceğin olmayacağı düşüncesine bağladı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından Milliyet Gazetesi’nden Serpil Çevikcan’ın sorularını yanıtladı. DavutoÄŸlu, kendisine seçim öncesinde partisinin %49 oy alacağı söylense ne tepki verirdi sorusuna, “Yüzde 49’a ÅŸaşırdım. Åžaşıracağımı söylerdim” yanıtını verdi.  BaÅŸbakan, partisindeki oy artışını samimiyete, istikrara ve AKP’siz bir siyasi geleceÄŸin olmayacağı düÅŸüncesine baÄŸladı.

“Åžaşırdım”

DavutoÄŸlu "EÄŸer size (seçim öncesinde) Konya'da görüÅŸtüÄŸümüzde Ak Parti’nin bu oy oranını söylesem ne derdiniz?” sorusunu seslendirdi ve yine kendisi ÅŸu yanıtı verdi; “Yüzde 49’a ÅŸaşırdım. Åžaşıracağımı söylerdim”.

DavutoÄŸlu, 1 Kasım akÅŸamı sorulan  “Neler hissediyorsunuz? Yorgun musunuz?” sorusuna ise “Yok. Åžu anda hiç uyumadan 3 gün çalışabilirim. Çok mutluyum tabii” cevabını verdi.

“3 faktör etkili oldu”

BaÅŸbakan’ın, AK Parti’nin yükseliÅŸini hangi faktörlerin etkili olduÄŸu sorusuna yanıtı ÅŸu ÅŸekilde oldu;

“Birçok faktör ama bence samimiyet. Millet samimi olarak kimin bu ülke için gayret sarf etmeye hazır olduÄŸunu, kimin fedakârlık yapmaya hazır olduÄŸunu, kimin bu anlamda birikimini bütünüyle ortaya koymaya hazır olduÄŸunu gördü. Bence milletin fark ettiÄŸi ÅŸey samimiyet oldu. Åžu 4 ay tarih içinde bir test tüpüydü, bir laboratuvardı. Bazen laboratuvara girersin bir mekandır; bazen de bir süreç, tarih içinde bir laboratuvardır. Bu 4 ay o kadar çok ÅŸey ortaya koydu ki. Millet o derin irfanı ile bir istikrarın önemini fark etti. Ä°ki Ak Parti’siz bir siyasi gelecek tasavvurunun imkansız olduÄŸunu fark etti. Üç, bizim samimi olduÄŸumuzu gördü. O dönem 7 Haziran’dan itibaren bu balkonda bir karamsarlık havası vermeye çalışanlar oldu. Yeis, ümitsizlik vermeye çalışanlar oldu. ‘Başınızı kaldırın’ demiÅŸtim ben burada. Ä°ÅŸte baÅŸlarını kaldırdılar.”

“KutuplaÅŸma bitecek”

DavutoÄŸlu, yapılan tartışmaları geride bırakmak gerektiÄŸini, milletin istikrar, güven ve çözüm isteÄŸini ortaya koyduÄŸunu da söyledi. Demokrasiden, hukuktan, adaletten, ÅŸefkatten geriye gidilmeyeceÄŸinin, herkesin hukukunun güvence altında olduÄŸunun altını çizerek, “78 milyonun hukuku mutlaka korunacak” dedi ve ÅŸu sözleri ekledi;

“Türkiye’yi her türlü kutuplaÅŸmadan, çatışmadan, gerilimden çıkaracağız. Bu seçimde yenilen yoktur, Türkiye, demokrasimiz kazandı. Bütün vatandaÅŸlarımız müsterih olsunlar; verdikleri mesaj 4 yılda yönetime yansıyacak. Bu zafer ÅŸu veya bu kesimin deÄŸil 78 milyonundur. Kazanan gençler, kadınlar, öÄŸrenciler, memurlar, çiftçilerdir, kazanan 78 milyon. Biz mesajı aldık. Bu topraklara sadece sevgi tohumları ekeceÄŸiz, milletin tek bir ferdi bile ayrımcılığa uÄŸramayacak.”

Hacer Bike DavutoÄŸlu, seçim gecesi  ilk sonuçlar alındığında  mutluluÄŸunu babası BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, annesi Sare DavutoÄŸlu ve ablası Sefure DavutoÄŸlu ile özçekim yaparak instagram hesabından paylaÅŸtı.

Kaynak: Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.